معاون هماهنگي امور اقتصادي و منابع استانداري کردستان در گفت و گو با پاد
مسير روشن توسعه استان کردستان با ريلگذاري مناسب در شوراي توسعه
يکي از خواستههاي مهم مردم و کارشناسان در استان کردستان در سال ۹۲ و بعد از انتخاب آقاي روحاني به رياست جمهوري، تشکيل شورا و کارگروه توسعه استان بود که خوشبختانه اين مهم در دولت يازدهم عملياتي شد و با اقدامات انجام گرفته در اين مدت، مسير روشن و اميدوار کننده براي توسعه استان کردستان آغاز شده است.
حسين فيروزي، معاون هماهنگي امور اقتصادي و منابع استانداري کردستان در گفت و گو با پايگاه اطلاعرساني دولت در خصوص برنامههاي توسعهاي در اين استان با بيان اين مطلب گفت: با مساعدت شخص رييس جمهوري و وزير کشور شوراي توسعه استان در دولت يازدهم با رياست وزير کشور و عضويت استاندار، نمايندههاي وزارتخانهها، نخبگان استان، نمايندگان استان در مجلس شوراي اسلامي و... تشکيل شد و مقرر شد هر ۶ ماه يکبار به رياست وزير کشور تشکيل جلسه بدهد که ششمين جلسه اين شورا هم ۳۱ خرداد ماه امسال برگزار شد.
اقدمات توسعهاي در استان
معاون هماهنگي اقتصادي و منابع استانداري استان کردستان در خصوص اقدامات اين شوراي توسعه، با اشاره به اينکه، برنامهها و اقدامات مشخصي در حوزههاي مختلف در اين شورا طرحريزي شد و شخص رييس جمهوري هم دستور مساعد براي اجرايي شدن اين برنامهها را صادر کرده است، گفت: اجراي طرحها و پروژههايي با در نظر گرفتن اولويتهاي استان در حوزههاي مختلف طراحي شده و بخش مهمي از آنها در حال اجرا است. يکي از مهمترين اولويتها در اين شورا آب و مديريت منابع آبي در بخشهاي مختلف است که برنامهريزيهاي مناسبي در اين حوزهها انجام شده و کارهاي مهمي انجام گرفته يا در حال انجام است.
فيروزي افزود: يکي ديگر از اولويتهاي مهم در نظر گرفته شده در اين شورا بحث زيرساختهاي حمل و نقل است. در اين حوزه هم پروژه اتصال خط آهن همدان به سنندج و بازسازي فرودگاه شهر سقز و احداث جادهها و راههاي اصلي در استان و کارهاي ريز و درشت ديگري هم در اين همين زمينه در حال انجام است يا طرحريزي شده است که ميتواند اثرات مثبتي در حوزه گسترش و فراهم ساختن زيرساختها براي توسعه داشته باشد چرا که حمل و نقل يکي از نيازهاي اساسي براي حرکت در اين مسير است.
وي يکي ديگر از حوزههايي را که در اين شورا به صورت ويژه مورد توجه قرار گرفته، توجه به بخش کشاورزي عنوان کرد و گفت: در اين حوزه نيز پروژههايي به اعتبار بيش از ۵ هزار ميليارد تومان از محل کمکهاي فني دولت، صندوق توسعه ملي و توان بخش خصوصي در حال انجام است.
معاون هماهنگي اقتصادي و منابع استانداري کردستان با اشاره به اينکه متاسفانه در سالهاي گذشته به بخش سرمايهگذاري صنعتي در استان به اندازه کافي توجه نشده بود، افزود: يکي از اولويتهاي مهم توسعه استان توجه به اين بخش است و اين شورا هم با نظر مساعد اين مسئله را مورد توجه قرار داد و طرحهاي مناسبي از جمله طرح زنجيره توليد سنگ آهن تا ورق را کليد زده است که اين پروژه يکي از بزرگترين پروژهها در کشور در اين حوزه خواهد بود و علاوه برجلوگيري از خام فروشي ميتواند به ايجاد اشتغال گسترده در استان هم کمک کند. وي افزود: طرحهاي مختلف صنعتي و معدني از جمله توسعه معدن طلاي سقز در نظر گرفته شده است که ميتواند به توسعه استان کمک کند.
وي به طرح احداث کارخانه لاستيک به ظرفيت ۵۰ هزار تن هم اشاره کرد و گفت: احداث يک يا دو طرح پتروشيمي جديد در استان و همچنين صنايع پايين دستي در اين شورا مورد توجه قرار گرفته است.
بيکاري و درآمد سرانه پايين دو مشکل مهم استان
فيروزي با اشاره به اينکه بيکاري و درآمد سرانه پايين دو مشکل اساسي در استان کردستان است، گفت: متاسفانه از نظر آمار بيکاري استان بالاتر از ميانگين کشوري و از نظر درآمد سرانه هم درآمد مردم استان کمتر از ميانگين کشور است. يکي از مهمترين اهداف شوراي توسعه استان کردستان غلبه بر اين دو مشکل است که قاعدتا از محل افزايش سرمايهگذاري در بخشهاي خدماتي، کشاورزي و صنعتي امکان پذير است.
وي در مورد ضمانت اجرايي اين مصوبات و طرحها هم گفت: شخص رييس جمهوري دستورات مناسبي در اين حوزه دادهاند و چندي پيش هم دکتر اسحاق جهانگيري، معاون اول رييس جمهور در جمع مجمع نمايندگان استان و مسئولان استانداري قول مساعد دادند که شخصا پيگير اجراي تمام برنامههاي طرحريزي شده براي زدودن چهره محروميت از استان کردستان خواهد بود و ما به آينده بسيار اميدواريم چرا که ريل گذاري منطقي و درستي با توجه به ظرفيتهاي استان کردستان انجام شده است.
فيروزي با بيان اينکه استان کردستان از نظر ظرفيتهاي صنعتي، معدني، خدماتي، ترانزيت، کشاورزي و... در صورت قرار گرفتن در مسير توسعه بسيار غني است، گفت: استفاده از اين ظرفيتها در کردستان ميتواند به افزايش توليد ثروت و ارزش افزوده در سطح کشور کمک شاياني بکند. با توجه به اينکه از سطوح کارشناسي استاني تا بالاترين سطوح تصميمگيري دولت يک اجماع کامل در مورد لزوم توسعه استان وجود دارد اميدواريم با اجرايي شدن اين طرحها شاهد افزايش اشتغالزايي و درآمد سرانه و محروميت زدايي از استان باشيم.